Last minute Egypte

Een last minute naar Egypte brengt je in een nieuwe cultuur met bijzondere historische aspecten en prachtige onderwaterwereld.

Een last minute vakantie kan natuurlijk ook gewoon all inclusive! Lekker goedkoop volledig verzorgd worden en genieten van een complete vakantie.

Het in het oosten van Afrika gelegen Egypte spreekt tot de verbeelding! De meeste mensen die een reis boeken komen naar het land om de piramides en andere oude beschaving te bezichtigen. Maar ook de duikoorden langs het blauwe water van de Rode Zee trekken jaarlijks vele toeristen. Door een netwerk van luchthavens en de relatief goede infrastructuur van Egypte is het gemakkelijk om op de plaats van bestemming te komen.

Zon, zee, strand de meest geliefde combinatie voor de bezoekers van Egypte. Het land staat bekend om de badplaatsen Hurghada, Sharm el Sheikh, El Gouna en Dahab, die zeker de moeite voor een vakantie waard zijn. Vele toeristen komen hier speciaal om te duiken of te snorkelen in het helderblauwe water. Nergens is het onder water zo spectaculair als aan de kusten van Egypte. In de Rode Zee krioelen de vissen tussen de koraalriffen.

Een bijzondere toeristische trekpleister is de rivier de Nijl. Deze rivier is bekend uit oude geschriften en trekt dagelijks talloze toeristen. Sommigen maken zelfs een cruise over de rivier om de overblijfselen de oude Egyptische beschaving te bezichtigen en te genieten van dit prachtige vakantieland.

Hurghada en Sharm el-Sheikh

Bij een zonvakantie naar Egypte geniet je altijd van een heerlijk klimaat. Alle hotels zijn direct gelegen aan de Rode Zee en zijn voorzien van een heerlijk strand. Wilt je ook wat van Egypte zien, bekijk dan bij het boeken van de vakantie naar de vele interessante excursies die een waardevolle aanvulling kunnen zijn. Vakantiereizen naar Egypte zijn er in vele variaties, je kunt kiezen voor badplaatsen of boeiende steden in Egypte. En wie houdt er nu niet van lekker luieren in 5 sterren hotels of de vele luxe resorts aan het strand van de Rode zee.

Niet alleen de hoofdstad van het land Cairo is een bezoek waard ook badplaatsen als Hurghada en Sharm el-Sheikh trekken jaarlijks veel toeristen. Naast musea bezoeken in Cairo en een zonvakantie in één van de badplaatsen kent het land zoals de meeste mensen wel weten veel schatten uit het rijke verleden. Wereldwijd is het land bekend geworden door haar eeuwenoude mummies, schatten en gebouwen uit vervlogen tijden.

De meest bekende bezienswaardigheden zijn de piramides in de Vallei der Koningen, de sfinx en de diverse tempels uit de oudheid (de bekendste is wellicht de tempel van Luxor). De meeste toeristische trekpleisters zijn vrij te bezichtigen. Een gids kan echter in de meeste gevallen wat achtergrond informatie geven over de plaats die men bezoekt waardoor men een nog beter beeld krijgt van de oude cultuur van het land.

Zonvakantie in Egypte voor een onvergetelijke ervaring, daarom is het vakantieaanbod uitgebreid met een aantal hotels, boeiende rondreizen en exclusieve excursies. Maak kennis met de beste hotels op de mooiste locaties waar je vele bezienswaardigheden kunt bezoeken.