Last minute Portugal

Last minute Portugal

Als je een last minute boekt naar Portugal denk je wellicht dat dit land veel lijkt op het buurland Spanje. Niets minder is waar!

Een last minute vakantie kan natuurlijk ook gewoon all inclusive! Lekker goedkoop volledig verzorgd worden en genieten van een complete vakantie.

Portugal is een geheel uniek land met een afwisselend landschap, waarbij de rivier de Taag (Tejo) de belangrijke scheidslijn in het landschap vormt. De landschappen in Portugal zijn heuvelachtig tot bergachtig, maar ook kun je er zanderige vlaktes vinden. Met zijn unieke sfeer is het een zeer interessante bestemming voor een last minute zonvakantie. Heerlijk weer, fascinerende steden als Lissabon en weemoedige fadomuziek maken van dit land een absolute aanrader voor de vakantieganger die op het laatste moment nog wat moois wil boeken.

Strand en zee

Wie een last minute naar Portugal boekt, kan zijn vakantie doorbrengen op de meest schitterende stranden. U kunt als uitvalsbasis de Algarve nemen dat een prachtig gevarieerd landschap kent. Ten westen van Faro kunt u stranden vinden omringd door grillige rotspartijen. Ten oosten van Faro liggen spannende lagunes en uitgestrekte zandstranden. Maar natuurlijk kun je ook een last minute boeken naar de Portugese Atlantische kust. Hier moet je wel altijd goed letten op harde wind en verraderlijke onderstromingen, met kinderen kun je dus beter elders verblijven. Wie de Costa Verda bezoekt, de groene kust van Caminha tot Espinho, treft brede zandstranden met duinen die aan Nederland doen denken. De rustzoekers, tot slot, kunnen het het beste in het heuvelachtige binnenland zoeken. Daar tref je ongerepte natuur aan en mysterieuze wouden.

Portugese keuken

Jouw last minute naar Portugal zal helemaal bijzonder worden door de rijke en bijzondere Portugese keuken. Je kunt in Portugal de meest afwisselende gerechten vinden en genieten van de gedroogde kabeljauw (bacalhau), een echte specialiteit. Of misschien ziet je jezelf al genieten in de zon van gegrilde sardines en caldeirada, een op aardappelen gebaseerde stoofpot met vis. Populaire vleesgerechten die veel in Portugal worden opgediend zijn cozido à Portuguesa, feijoada, frango de churrasco, leitão en carne de porco à alentejana. En het smaakt al even goed als het klinkt!

Accommodaties

Als je op het laatste moment hebt besloten te gaan genieten van de schoonheid van Portugal, kun je uit eindeloos veel accommodaties kiezen. Hostels, appartementen, hotels of gezinscampings openen graag hun deuren voor je. Aan de kuststreken is door de toestroom van veel toerisme de keuze in vakantieverblijven erg groot. Dat aanbod is wat kleiner in het verstilde binnenland waar je authentieke, kleine huisjes kunt huren. Portugal biedt kortom voor ieder wat wils. Met je last minute naar Portugal is genieten hoe dan ook een garantie!